Blåbär- och jordgubbssylt

 
Jordgubbsylt - 
(utan bitar)
 
Ingredienser - 
 
- 1 kilo Jordgubbar
- 1,5 dl Socker
- 0,45 dl Fruktpektin
 
Gör så här - 
 
1) Börja med att lägga ned jordgubbarna i en relativt djup kastrull och tillsätt efter en lite stund allt socker, låt koka upp.
2) När all saft har trängts ur bären så är det dags att mixa all massa, för att få bort jordgubbarna.
3) När du har mixat innehållet så kan du återigen ställa kastrullen på spisen, dock på en lägre värme och tillsätt sakteliga fruktpektinet. 
3) Låt sedan sylten blandas med fruktpektinet tills du ser att sylten har blivit stabbigare, alltså mer fast. Eller tills sylten får den konsistens som du önskar, och ta sedan bort kastrullen från spisen, låt svalna något och häll upp i burk. 
 
 
 
Blåbärssylt -
utan bitar
 
Ingredienser -
 
- 225 gram Blåbär
- 0,45 dl Fruktpektin
- 1 dl Socker, på ett ungefär.
 
Gör så här - 
 
1) Börja med att lägga ned blåbären i en kastrull och tillsätt inom kort all mängd socker och låt sakta koka upp.
2) När all saft har trängts ur bären så är det dags att mixa all massa, för att få bort de själva blåbären.
3) När du har mixat innehållet så kan du återigen ställa kastrullen på spisen, dock på en lägre värme och tillsätt sakteliga fruktpektinet. 
4) Låt sedan sylten blandas med fruktpektinet tills du ser att sylten har blivit stabbigare, alltså mer fast. Eller tills sylten får den konsistens som du önskar, och ta sedan bort kastrullen från spisen, låt svalna något och häll upp i burk. 
 
Tips: 
- När du skall hälla i sylten i burkar så kan du antingen låta sylten svalna helt och använder en normaltempererad burk, eller så lägger du buken/burkarna i varmt vatten innan du häller i den varma sylten. Detta enbart för att förhindra eventuella sprickor i burkarna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0