Semlor med banan & choklad

Ca. 12 stycken.
Ingredienser:
75 g Smör
3 dl Mjölk
50 g Jäst
1 dl Strösocker
1/2 tsk Salt
1 Ägg
10 dl Vetemjöl
Pensling:
1 Ägg
Fyllning:
Marsánsås
Vispgrädde
Banan
Chokladsås
Garnering:
Florsocker
Chokladsås
Gör så här:
1, Börja med att värma mjölken tills den blir fingervarm och lägg sedan i smöret och låt det smälta.
2, Smula ner jästen i en bunke och häll på den varma mjölken och rör om tills jästen har smält.
3, Blanda sedan i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
4, Strö över lite mjöl och täck med en bakduk. Nu ska den jäsa i ca. 30 minuter.
5, Ta ut degen ur bunken och knåda den. Dela den sedan i ca. 12 bitar (beroende på hur stora semlor man vill ha) och rulla till fina bullar.
6, Täck en plåt med bakplåtspapper som du lägger bullarna på. Lägg en bakduk över bullarna och låt dom jäsa ytterligare 30 minuter.
7, Sätt ugnen på 225 grader. Pänsla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca. 8 minuter.
Fyllning:
1, Blanda ihop marsánsåsen enligt förpackningens beskrivning och vispa grädden ganska hård. blanda sedan ihop marsánsåsen och grädden (ha i grädde efter egen smak).
2, Skär av toppen på bullen och gör ett litet hål i bottendelen.
3, Lägg i gräddblandningen och skiva över banan och häll över lite chokladsås.
4, Lägg sedan på locket igen och ha på lite chokladsås där med och pudra över florsocker.
Tips:
- Man kan välja fyllning själv efter eget tycke och smak.
- Chokladsåsen tog vi vanlig chokladsås till glass men det går ju självklart att göra en egen.
Kommentarer
Postat av: SP-arbetsrummet
Vi saknar de utlovade semlorna :)
Trackback