3 olika sorters småkakor.

 
Korintkakor recept
- ca. 50 stycken
- Du behöver en elvisp
- Ugn 200 grader, varmluftsugn 175 grader
 
Ingredienser:
 
200 g Smör
0,75 dl Socker
75-100 g korinter (1,5-2 dl)
4,5 dl vetemjöl
 
 
Gör så här:
 
1. Rör ihop rumsvarmt smör och socker med en elvisp.
2. Rör ner mjölet och korinterna tills det blir en jämn smet med stora smulor.
3. Dela degen i ca. 50 delar och rulla det till kulor som du lägger på en plåt. Platta sedan till kulorna med en gaffel.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter tills de börjar få en gyllene färg.
 
 
Schackrutor recept
- ca. 50 stycken
- Ugn 175 grader
- Du behöver en elvisp
 
Ingredienser:
 
200 g Smör
4 msk Socker
2 tsk Vaniljsocker
4 1/2 dl Vetemjöl
1-2 msk Kakao
 
 
Gör så här:
 
1. Rör ihop smör och socker och tillsätt vaniljsocker och mjöl. Rör ihop till en slät och fin deg.
2. Dela degen i två delar och knåda in kakaon i en av delarna.
3. Dela degarna i vardera 25 bitar som du rullar till kulor.
4. Ta två kulor av varje deg och lägg i en fyrkant med varannan färg och platta till dem så de trycks ihop.
5. Gör så med resten av kulorna och lägg alla kakorna på en plåt.
6. Grädda kakorna i 12-15 minuter.
 
Kokostoppar recept
- ca 35 st, beroende på hur stora/små man gör dem. 
- Ugn/varmluftsugn 175 grader 
- en elvisp (är inget krav men det underlättar)
 
Ingredienser:
 
50 gram smör
2 hela ägg
1,5 dl socker
5-6 dl kokosflingor
Choklad av valfri sort
Gör så här:
 
1. Låt smöret bli rumstempererat.
2. Vispa samman äggen med sockret pösigt.
3. Blanda därefter i det nu rumstempererade smöret och kokosflingorna.
4. Vänta sedan i 10-15 min så att smeten hinner stelna något.
5. Fördela sedan smeten på en plåt. 
6. Grädda kokostopparna tills de blir lite gyllenbruna, ca 12 min.
7. Låt kokostopparna sedan svalna och smält chokladen i ett vattenbad för att sedan doppa kakorna.
 
Tips:
 
- Grädda kokostopparna på ett bakplåtspapper, för att undvika att de fastnar.
- Att verkligen låta kokostopparna svalna innan ni toppar de i den smälta chokladen, det är väldigt lätt att de går sönder.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0